Behandeling van uw dak EN uw dak-loodwerk

Wanneer u kiest voor een behandeling van uw dak, behandelen wij ook het lood op uw dak. Door het gebruik van patineerolie vormt zich geen witte poederlaag op uw lood, die uitspoelt en aangrenzende dak-/woondelen bevuilt. U kent het wel, die lelijke witte strepen op sommige daken. TNO heeft bovendien gemeten dat de gemiddelde slijtage van bladlood circa 2 gram/m2 per jaar bedraagt. Door het gebruik van patineerolie stopt verdere slijtage en behoudt het bladlood een mooie egale kleur. Dakcoating Service biedt u deze extra dienst aan na het reinigen en (eventueel) coaten van uw dak. Want zo wordt uw dak pas echt volledig opgewaardeerd.

We hebben onze eigen hoogwerker en bekijken elke woning apart. Er volgt na het advies op maat voor uw dak een gerichte offerte. Hierbij houden we rekening met verschillende factoren, zoals het type woning, de woonomgeving en de soort dakbedekking.

Onze werkwijze

Na het tekenen van de overeenkomst voor uw dakbehandeling, leggen we een datum vast en gaan we van start.

Het gebruik van patineerolie is een precieze job die een aantal voorzorgsmaatregelen vereist. De mogelijke oxidatie laag op het lood wordt verwijderd met een schuurspons of fijn schuurpapier. We zorgen ervoor dat de oppervlaktes helemaal droog zijn vooraleer we de olie aanbrengen. De manier van aanbrengen is heel belangrijk. Voor zover mogelijk wordt zowel de boven- als de onderkant van het bladlood gepatineerd. Wilt u meer weten?  Contacteer ons gerust.