Ontmossen van daken

Vuil, mos en algen tasten uw originele dakbedekking aan. Wat voor dak u ook heeft; pannen, leien, polytuil, nagenoeg geen enkel dak ontkomt hieraan. Mos en algengroei kunnen op den lange duur waterinfiltratie veroorzaken. Dakreiniging laat men niet alleen doen vanuit esthetisch oogpunt, maar is zeer functioneel vanwege de duurzaamheid van uw dakbedekking. Ontmossen verlengt de levensduur van uw dak en verhoogt de waarde van uw eigendom. Bij verkoop van een woning kan dit een groot pluspunt zijn.

Ontmossen van daken

Werkwijze 

Mos, vuil en algen verwijderen we met een hogedrukreiniger. De machine is voorzien van een roterende spuitkop zodat de druk wordt gespreid ter voorkoming van schade aan uw dakbedekking. Die druk is afgestemd op het type dak en de conditie daarvan. Hij bedraagt doorgaans 80 en nooit meer dan 100 bar. We maken – indien mogelijk – gebruik van een hoogwerker of nokkenladders, zodat lopen op uw dak wordt beperkt. Vervolgens spuiten wij het dak in met de Rewanet Mega van Rewah. Dit is een specifiek reinigingsproduct met een zelfreinigende nawerking voor het grondig schoonmaken van leien daken, dakpannen, beton, natuurstenen of metselwerken. De Rewanet is een professionele en zeer krachtige oplossing voor radicale verdelging van groene aanslag (mos- en algengroei), doordat het product tot diep in de ondergrond kan dringen. Ook dakgoten worden geleegd en gevels worden ontdaan van het losgekomen dakvuil. Een uitgebreide uiteenzetting van onze manier van werken, geven we u graag tijdens een persoonlijk onderhoud en in onze gratis offerte.

Volgende optionele bewerkingen

Het dak kan na ontmossing gehydrofobeerd of gecoat worden. Met uitzondering van natuurleien daken; die kunnen alleen ontmost en gehydrofobeerd worden. 

Hydrofoberen

Wanneer we het dak hydrofoberen wordt het oppervlak water- en vuilafstotend gemaakt waarbij het vochttransport naar buiten toe niet wordt verhinderd.

Coaten 

Wanneer we het dak coaten, brengen we een volledig nieuwe beschermlaag aan in kleur. Afhankelijk van het type verf waarvoor u opteert, kunt u kiezen uit een aantal basiskleuren of nagenoeg alle RAL-kleuren. Uw dak krijgt dan letterlijk en figuurlijk een persoonlijk tintje. Contacteer ons vrijblijvend voor meer info!

Woning voor reiniging
Woning na reiniging
Woning voor reiniging
Detail-aanzicht voor reiniging
Tijdens reiniging gebruik gemaakt van stelling
Woning na reiniging dak en oprit
Detailopname tijdens dakreiniging
Dak na reiniging