Daken coaten

Nadat uw dak ontmost en grondig gereinigd is en u opteert voor een coating, dan heeft u een keuze uit volgende beschermlagen. Hydrofoberen (met Aquasil RS 8), een gekleurde renovatiecoating aanbrengen voor hellende daken (met Ardocolor 2 van Rewah) en een primer basis aanbrengen vooraf aan de Ardocolor 2 (met Ardocolor Primcoat). Elk met specifieke kenmerken en prijsstelling. Voor iedere toepassing geldt dat uw dak eruit ziet als nieuw en een vuil- en waterafstotende maar ademende beschermlaag zal hebben.

Dakcoatings

1. Hydrofoberen met Aquasil RS 8

Hydrofoberen van uw dak betekent het aanbrengen van een transparante en vochtwerende coating. Deze laag beschermt o.a. tegen vorstschade, zure regen en vergrauwing. Deze doorzichtige beschermlaag is geschikt voor baksteen- en natuursteenmetselwerk. Hiervoor gebruiken we Aquasil RS 8 van Rewah. Het oppervlak wordt water- en vuilafstotend gemaakt, waarbij de originele kleur van uw dakbedekking wordt opgehaald.   Lees hier meer.

2. Ardocolor Primcoat

Alvorens het aanbrengen van een dakcoating kan u kiezen voor een primer, genaamd Ardocolor Primcoat van Rewah. Deze primer wordt als eerste laag gebruikt, of wordt ingemengd in de eerste laag dakverf en werkt als verharder en hechtingsverbeteraar.   Lees hier meer.

3. Dakcoating met Ardocolor 2 van Rewah

Om uw dak optimaal te beschermen kan u opteren om een dakcoating te laten aan brengen. De Ardocolor 2 is een gekleurde renovatiecoating voor hellende daken. Deze is watergebaseerd, milieuvriendelijk, UV-bestendig, kleurvast en bestand tegen mos- en algengroei.   Lees hier meer.

Beknopte werkwijze

Komt er een transparante of gekleurde coating op uw dak, dan plakken en dekken we alles af dat spatvrij dient te blijven zoals kozijnen, terrassen en dakkapellen. De coating brengen we aan met een airless-spuitmachine in 2 lagen, afhankelijk van uw dak en de keuze van de coating. Hydrofoberen doen we met speciaal daarvoor geschikte apparatuur. In een persoonlijk onderhoud en daaropvolgende offerte geven we u graag een uitgebreide uiteenzetting van onze werkwijze.

Nabehandeling

Nadat het dak behandeld is - en eventueel voorzien werd van een coating - raden wij aan om op jaarlijkse of tweejaarlijkse basis preventief onderhoud te laten uitvoeren door middel van een nabehandeling. Daardoor verlengt de levensduur van de coating en treedt er minder snel erosie op. Bovendien geniet u veel langer van het eerder behaalde resultaat. De nabehandeling (die slechts een fractie kost van een volledige behandeling) is standaard in uw offerte opgenomen. Of u daarvan gebruik maakt is vanzelfsprekend geheel aan u. Hebt u een vraag? Contacteer ons; wij zijn u graag van dienst.

Essen_Dak voor behandeling_E16
Essen_Dak na reinigen § coaten basis dakverf_E16
Essen_Detailfoto_Gereinigd en gecoat dak_E16
DC20120525_Detailfoto leien dak na reiniging
DC20120525_Detailfoto afplakken voor coating
DC20120525_Leien dak na reiniging en voor coating
DC20120525_Leien dak na reiniging en coating
NLE_Dakcoating standaard dakverf